بهرهبرداری از یکهزار و ۸۰ پروژه در گیلان زیر سایه تحریم و کرونا
جارستان:در شرایطی که کرونا و تحریم سایه سنگین خود را بر کشور افکنده شاید تکمیل و بهره برداری بیش از یک هزار و ۸۰ پروژه در گیلان از ابتدای امسال تا کنون در باور نگنجد اما انجام آن نشان داد که با اهتمام و تلاش ، همدلی و انسجام می توان کارهای بزرگ انجام داد
جارستان:در شرایطی که کرونا و تحریم سایه سنگین خود را بر کشور افکنده شاید تکمیل و بهره برداری بیش از یک هزار و ۸۰ پروژه در گیلان از ابتدای امسال تا کنون در باور نگنجد اما انجام آن نشان داد که با اهتمام و تلاش ، همدلی و انسجام می توان کارهای بزرگ انجام داد .
از سال ۹۷ تشدید تحریم ها علیه کشورمان و بدنبال آن شیوع ویروس مرگبار کرونا در زمستان ۹۸ ، اقتصاد کشورمان را با دشوارهایی روبرو کرد که دیگر انتظار نمی رفت با توجه به شرایط ،حتی دولت قادر به پرداخت حقوق کارمندان خود باشد چه برسد به این که پروژه های مهم را تکمیل و بهره برداری کند.
اما در همان شرایط قطار توسعه گرچه گاه کند اما بی وقفه پیش رفت ؛ پروژه های مهم و زیر ساختی که برای مردم اهمیت قابل توجهی داشته در طول همین سه سال اخیر در کشور و استان به بهره برداری رسید و یا در ایستگاه پایانی بسر می برد.
پروژه راه آهن رشت – قزوین آرزوی دیرینه مردمان این سرزمین که در پس وعده ها به رویایی بدل شده بود با وجود تمامی دشواری هایی که با شدت یافتن تحریم ها شکل گرفته بود با تلاش های همگانی مسئولان و بخش های مربوطه رنگ واقعیت گرفت و سوت قطار در این استان هم شنیده شد.
در پی آن تلاش برای احداث این مسیر ریلی به سمت کاسپین – بندر انزلی و آستارا ، اهتمام برای تکمیل باقی مانده آزاد راه رشت – قزوین ، ساخت چندین بیمارستان و تجهیز آنها ، تکمیل کتابخانه مرکزی رشت ، تکمیل زورخانه بین المللی امام علی (ع) ، ساخت مسکن محرومان ، تکمیل مسکن مهر ، اهتمام برای تکمیل چندین سد مخزنی و لاستیکی ، پروژه های ارتباطی، آبرسانی ، گاز رسانی ، تنها نمونه هایی از پروژه هایست که بخشی از آنها به بهره برداری رسیده و بخشی از آنها در ایستگاه پایانی است و پیش بینی می شود که تا پایان امسال به بهره برداری برسد.
افتتاح یک هزار و ۸۰ طرح با اعتبار ۴ هزار و ۵۰ میلیارد تومان
در حالی که ۱۵۷ پروژه مهم طی پنج ماه گذشته با هزینه یک هزار و ۷۲۴ میلیارد تومان در استان بهره برداری شده ، برای هفته دولت امسال نیز ۹۲۳ پروژه عمرانی و اقتصادی با ۲ هزار و ۳۲۶ میلیارد تومان اعتبار هزینه شده آماده افتتاح شده است.
اگرچه برنامه های هفته دولت امسال تحت تاثیر محدودیتهای مربوط به رعایت پروتکل های بهداشتی و تقارن با بررسی صلاحیت های وزرای دولت سیزدهم قرار گرفت اما به معنای نادیده گرفته شدن تلاش بخش های دولتی و خصوصی برای اجرای این طرح ها و راه اندازی آنها نیست.
افتتاح ۹۲۳ پروژه در هفته دولت امسال
استاندار گیلان در سخنانی به مناسبت هفته دولت با گرامیداشت یاد و خاطره شهیدان رجایی و باهنر و گرامیداشت هفته دولت ، دستاوردها و توفیقات حاصل شده گفت: امکان افتتاح و راه اندازی۹۲۳ پروژه در سایه مشارکت و همکاری مردم و وحدت و انسجام مردم حاصل شده و این توفیقات و دستاوردها حاصل وحدت مردم و دولت در طول چهار دهه گذشته بوده است.
ارسلان زارع، اعتبار هزینه شده برای تحقق این پروژه ها را ۲ هزار و ۳۲۶ میلیارد تومان عنوان و بیان کرد: از تعداد ۹۲۳ پروژه ، ۶۹ پروژه با اعتبار حدود یک هزار میلیارد تومان و ۸۹۹ نفر اشتغالزایی دائمی توسط بخش خصوصی انجام شده است.
وی تصریح کرد: از ابتدای امسال تاکنون ( طی پنج ماه گذشته) ۱۵۷ پروژه مهم دیگر نیز با حضور مقامات کشوری یا به صورت ویدئو کنفرانسی با اعتبار هزینه شده یک هزار و ۷۲۴ میلیارد تومان افتتاح و بهره برداری رسیده است.
وی اضافه کرد: در مجموع از ابتدای امسال یک هزار و ۸۰ طرح عمرانی و اقتصادی با هزینه چهار هزار و ۵۰ میلیارد تومان اعتبار راه اندازی شده است.
زارع اظها داشت: حسب رهنمودهای رهبر معظم انقلاب برای حفظ سلامتی مردم جهت آیین را ه اندازی این پروژه ها تعداد مردم و مسئولان حداقلی است و عمده این پروژه ها غیر حضوری و یا به صورت نمادین یک پروژه به نمایندگی از پروژه های دیگر افتتاح می شود.
افزون بر ۵۰۰ واحد راکد و نیمه راکد در گیلان به چرخه تولید بازگشت
زارع با اشاره به سیاست های راهبردی اقتصاد مقاومتی و شعار امسال به عنوان تولید ، پشتیبانی ها و مانع زدایی ها در استمرار فعالیت های سال های گذشته که به عناوین مختلف همچون سال رونق تولید و جهش تولید از سوی رهبر معظم انقلاب نامگذاری شده بود ، تصریح کرد: تعدادی از واحدها بدلایل مختلفی مانند سرمایه در گردش و فرسودگی ، راکد یا نیمه تعطیل شده بودند که تلاش شد تا این واحدها به چرخه تولید بازگردند.
وی یادآور شد: در همین راستا با اهتمام و تلاش دستگاههای اجرایی ، دستگاه قضا ، همکاری بانک ها و حمایت دستگاههای ملی از ابتدای سال ۹۸ تا کنون؛ بالغ بر ۵۰۰ واحد راکد و نیمه راکد در استان به چرخه تولید بازگشتند.
استاندار گیلان خاطرنشان کرد: با توجه به برنامه ریزی برای استمرار این امر تا پایان سال دهها واحد دیگر در استان به چرخه تولید باز گردانده می شود.
قطعه ششم راه آهن رشت- کاسپین بیش از ۹۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد
استاندار گیلان در ادامه به برخی از پروژه های قابل اهمیت و تاثیر گذار همچون پروژه مسیر ریلی رشت- کاسپین – بندر انزلی و رشت- آستارا اشاره و بیان کرد: این پروژه نه تنها در عرصه ملی بلکه از لحاظ بین المللی برای کشورمان و حتی کشورهای دیگر حائز اهمیت است که در ادامه تکمیل راه آهن قزوین- رشت، این مسیرهای ریلی در استان نیز در حال اجراست.
وی پیشرفت پروژه رشت- کاسپین را از سال گذشته تا کنون قابل توجه خواند و افزود: در حال حاضر قطعه ششم مسیر ریلی رشت- کاسپین بیش از ۹۰ درصد و قطعه هفت آن ۶۸ درصد پیشرفت فیزیکی دارد که انتظار می رود این پروژه با رفع مشکلاتی که اخیرا انجام شده با پشتیبانی مالی دولت در زمستان به بهره برداری برسد و در ادامه مسیر به سمت بندر انزلی و آستارا برای تکمیل کریدور شمال- جنوب و کسب منافع حاصل از احداث آن پیش رود.
به گزارش ایرنا، راه آهن رشت – انزلی به طول ۴۰ کیلومتر در ادامه مسیر راه آهن قزوین – رشت، مرکز استان گیلان را به بندر کاسپین متصل می کند که از نظر مبادلات تجاری و بازرگانی با کشورهای منطقه و نیز اروپایی ، ترانزیت کالا و بار دارای اهمیت ویژه ای می باشد.
نیمه دوم شهریورماه پارسال یکی از گام های نهایی اتصال ریلی خلیج فارس به دریای خزر با ریل گذاری راه آهن رشت – کاسپین – انزلی به طول ۴۰ کیلومتر برداشته شد.
راه آهن رشت – کاسپین- انزلی به عنوان بخشی از طرح راه آهن قزوین – رشت است که عملیات اجرایی آن از محل اعتبارات عمرانی ملی شروع شده و با اتمام طرح ، مرکز استان گیلان به منطقه آزاد کاسپین متصل می شود.
اجرای این پروژه علاوه بر اهمیت در حمل و نقل داخلی، بار و مسافر استان گیلان؛ از نظر ایجاد یک کریدور ریلی جدید برای صادرات و واردات کشور و همچنین ترانزیت کالا از مناطق شمالی کشور به خلیج فارس ، آبهای آزاد بینالمللی و دیگر کشورهای همسایه ایران نیز بسیار مهم است.
باقی مانده آزادراه رشت- قزوین ۷۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد
استاندار گیلان با اشاره به اینکه از ۱۱ کیلومتر باقی مانده آزادراه رشت – قزوین ، سه هزار و ۲۰۰ متر آن احداث شد تصریح کرد: ۸.۳ کیلومتر باقی مانده در محدوده منجیل – رودبار عمدتا تونل ، پل و مسیر صعب العبور است که کاری دشوار برای اجرای آن باید انجام گیرد .
وی افزود: با تلاش ها و تامین اعتبار مالی انجام شده در حال حاضر این پروژه بیش از ۷۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد که انتظار می رود در ماههای آتی به بهره برداری برسد.
وی با اشاره به اهمیت تکمیل این هشت کیلومتر آزادراه و احداث این مسیر یاد آور شد: در زمان اوج ورود مسافر در سال های قبل از شیوع کرونا این قطعه از مسیر گلوگاهی برای خودروها بود که ترافیک سنگینی را ایجاد می کرد که هم برای مسافران و هم برای مردم شهر رودبار آزار دهنده بود.
زارع گفت: با بهره برداری از سه هزار و ۲۰۰ متر از ۱۱ کیلومتر باقی مانده بخشی از انسداد این گلوگاه بر طرف شد امابدلیل تکمیل نشدن این هشت کیلومتر، در حالت عادی در زمان اوج ورود مسافر همچنان مشکلاتی برای مردم ایجاد می شود.
وی یادآور شد: در حال حاضر که شرایط کروناییست اما با بازگشت شرایط عادی، معیشت بسیاری از مردم وابسته به مشاغل خدماتی و گردشگری است که می توان از این ظرفیت برای ایجاد اشتغال و درآمدزایی و ارتقای معیشت مردم بهره برد.
آزادراه رشت – قزوین به طول کلی ۱۳۷.۴ کیلومتر از مهمترین راه های کشور و بخشی از کریدور بین المللی شمال – جنوب است که به عنوان کوتاه ترین، ارزان ترین و مناسب ترین مسیر حمل کالا بین دو قاره آسیا و اروپا محسوب می شود.
۱۱ کیلومتر از این مسیر در محدوده منطقه منجیل شهرستان رودبار، باقی مانده بود که سه هزار و ۲۰۰ متر آن در دولت تدبیر و امید طی چندین سال گذشته به بهره برداری رسید و هشت کیلومتر دیگر نیز در آینده نزدیک به بهره برداری می رسد.
احداث سدهای مخزنی و لاستیکی برای تامین آب کشاورزی گیلان
استاندار گیلان با اشاره به تولید ۲۰ محصول برتر کشاورزی استان و تولید محصولات مهم و راهبردی همچون برنج و چای گفت: گیلان در تولید برنج از لحاظ کمی دوم اما از حیث کیفیت رتبه نخست را در کشور دارد و ۹۵ درصد چای کشور نیز در گیلان تولید می شود.
وی با اشاره به هدفگذاری ۶۰۰ میلیون دلاری صادرات غیر نفتی در سال گذشته یادآور شد: ۶۶۴ میلیون دلار صادرات غیر نفتی داشتیم و امسال نیز پیش بینی می شود که بیش از ۷۲۰ میلیون دلار هدفگذاری شده توسعه صادرات غیر نفتی داشته باشیم.
زارع تصریح کرد: برای تامین منابع اشتغال ، سرمایه گذاری و تولید هم نیاز به زیر ساخت ها و هم منابع آب و جمع آوری نزولات آسمانی است که سدهای مخزنی و لاستیکی در تحقق این اهداف موثر است.
استاندار گیلان اظهار داشت: در حال حاضر سدهای مخزنی و لاستیکی در استان در حال احداث است و در سدهای مخزنی می توان برق نیز تولید کرد؛ ضمن اینکه چهار پست فوق توزیع در استان در حال اجراست .
اگرچه امسال بدلیل مصادف شدن با شرایط کرونایی مراسم افتتاح و راه اندازی طرح ها با شیوه ای متفاوت انجام می شود اما نمی توان این مهم را نادیده گرفت که با تلاش های بی وقفه انجام شده در سایه کرونا و تحریم اقدامات ارزشمند ، بزرگ و ماندگاری برای توسعه و خدمات به مردم انجام شده است.
گیلان با دو و نیم میلیون نفر جمعیت با وجود موقعیت مناسب تجاری و گردشگری تا رسیدن به توسعه پایدار فاصله دارد که امید می رود در دولت جدید با توجه بیشتر متولیان و مسئولان این ظرفیت های بالقوه به فعل در آیند .
برچسب ها :رشت هفته دولت استانداری گیلان
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰